Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Václav Pokorný
|
Zaslal: út leden 20, 2015 9:53 am Předmět: prodej obecních pozemků firmě |
|
|
Dobrý den,
naše městská část prodala obecní pozemky právnické osobě a od té samé právnické osoby jiné pozemky nakoupila.Protože,tuto firmu vlastní zastupitel městské části požadoval jsem od vedení obce na základě zákona o svobodném přístupu k informacím předložení kupní smlouvy a smlouvy na prodej pozemků.Byly mi obě zamítnuty na základě odkazu na §2 odst. 4. zákona 106/1990 Sb.Mám na ně právo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eric
|
Zaslal: út leden 20, 2015 11:49 am Předmět: |
|
|
Samozřejmě máte, postupujte podle procesních ustanovení zákona.
Obecně bez ohledu na konkrétní případ - 2(4) jsou názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací, to se již hotové transakce nemůže týkat.
Mohl byste opsat nebo ofotit to zdůvodnění? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
p.pohunek
|
Zaslal: út leden 20, 2015 1:57 pm Předmět: |
|
|
Jak již psáno výše, dle InfZ máte jednoznačně nárok, jinak smlouvu o prodeji lze ještě získat na příslušném katastrálním pracovišti a to formou kopie, kde neověřená jedna stránka stojí 20 Kč - v režimu InfZ máte kopie levnější.
Petr P. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
O. Kužílek
Site Admin
|
Zaslal: po leden 26, 2015 5:31 pm Předmět: prodej obecních pozemků firmě |
|
|
Na tento typ informací máte právo. Smlouvy je povinný subjekt na žádost dle Infozákona povinen poskytnout.
Je zvláštní, že odůvodnil odmítnutí § 2 odst. 4, jakoby snad šlo o neexistující informaci. Je třeba ověřit, že taková smlouva vůbec existuje, nebo-li že převod není jen něčí domněnka. Bez konkrétního znění rozhodnutí o odmítnutí těžko posoudit.
Pokud jde o neoprávněné odepření, je třeba podat do 15 dnů od doručení rozhodnutí o odmítnutí žádosti odvolání. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|